Master’s Thesis / Exjobb inom Data Analytics & AI at Combitech AB

Open data for data-driven decision-making and development

Har du ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens och är du en kreativ person som kan generera innovativa idéer? Gör din exjobb med oss!

Internet-of-Things (IoT)-konceptet är allmänt använt och massiva datamängder genereras varje dag. En betydande mängd data har publicerats från kommuner och andra enheter, både rådata och beskrivande statistik. Denna nya mängd data (t.ex. oppnadata.se, dataportal.se, osv) gör det möjligt att skapa nya applikationer och tjänster för att öka effektiviteten för företag.

Din roll som exjobbare

Inom Combitech är dataanalys och artificiell intelligens viktiga delar, inte minst inom vår verksamhet för utveckling av affärsområden. Vi utvecklar ständigt våra affärsområden och egen kompetens ytterligare för att tillhandahålla konsulttjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Nu skulle vi vilja utforska nya möjligheter som uppstår genom öppen data.

Målen med denna utforskande avhandling är:

Generera en innovativ idé om hur man kan använda öppen data

Analysera öppen data och visa dess potential för data-driven decision-making, t.ex. användning av avancerade metoder som optimering, machine-learning, neural network eller liknande

Leverera en uppsats av hög kvalitet som är baserad på en robust och transparent metodologi inklusive användning av öppen data

Vad kan du tillföra?

Vi tror att du som söker har ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens. Som person är du drivande och nyfiken, du ger dig inte i första taget. Samtidigt som du är noggrann och analyserande. Arbetet kommer att utföras på distans tillsammans med några möten på Malmö-kontoret eller Skype.

Låter det intressant? Hör av dig till oss och skicka in din ansökan.

Din ansökan måste inkludera: 1) ditt CV och 2) en beskrivning av ditt avhandlingsförslag på en sida bestående av introduktion, mål, metoder, datakällor och tidplan med startdatum.

Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad:

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!

Kontaktperson: Dennis Dreier, dennis.dreier@combitech.se

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counselor, to ensure that projects or thesis found on Future Finder will be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.