Få information om hur du går tillväga med att skriva ansökningshandlingar för praktik inom EU.

About Välkommen till ”skrivarstuga” i Malmö, inför ansökan till traineejobb (praktik) vid Europeiska Kommissionen

Europeiska kommissionen erbjuder traineejobb i fem månader, med tillhörande stipendium på ca 1200 € i månaden. För att kunna söka krävs en kandidatexamen och att du inte tidigare gjort praktik i en EU-institution samt mycket goda kunskaper i antingen engelska, franska eller tyska. Övriga EU-institutioner erbjuder också traineejobb med likartade villkor,

Att göra praktik vid institutionerna är ett värdefullt sätt att lära känna EU bättre och få en inblick i hur det är att arbeta där. Det är också en bra merit för framtida karriär.

Sveriges regering vill gärna se många svenskar som söker traineejobb i EU och UHR stöttar därför med hjälp att skriva en riktigt bra ansökan.

Seminariet innehåller en teoretisk del där vi går igenom ansökansformulärets olika delar och därefter får du möjlighet att på plats skriva din ansökan och vi finns där som stöd och bollplank. Vi har med oss en tidigare praktikant som delar med sig av sina egna erfarenheter och tips.

Program skrivarstuga i Malmö

Tid:  22 januari 2019 kl. 15:00-18:00